Translate

dimarts, 20 de maig del 2014

Entrenaments oberts de Iaido Maig-Juliol 2014


Com ja vam fer el dissabte 8 de febrer, tenim programats dos entrenaments en el mes de maig i juliol. Esperem consolidar la fòrmula que hi ha desenvolupada en aquesta entrada bimensualment.


Dissabte 24 de maig
De 10 a 13 hores
Poliesportiu Campus Nord UPC
C/ Jordi Girona 3, Barcelona

Dissabte 5 de juliol
De 10 a 13 hores
Poliesportiu Campus Nord UPC
C/ Jordi Girona 3, Barcelona



ENTRENAMENT ACKEN DE REFORÇ I PROMOCIÓ DEL IAI-DO.
L’Associació Catalana de Kendo ACKEN, per als seus associats i altres practicants de kendo-iaido convoca uns entrenaments extra en dissabte matí amb periodicitat trimestral mínim per reforçar la sessió setmanal màxima que regularment té els divendres, així com per trobar-se amb altres practicants de Iaido i per donar-lo a conèixer a kendoka interessats en ampliar l’estudi de l’esgrima Japonesa amb la pràctica del Iaido.

OBJECTIUS
Reforçar i complementar la practica quotidiana de Iaido dels practicants ACKEN.
Iniciar a persones interessades en conèixer el Iaido en els exercicis bàsics i els kata del ZNKR Seitei Iai.
Permetre la relació entre diversos practicants per posar-se al dia sobre els matisos dels diferents kata que regularment es fan. Per poder executar els kata adaptant-se als patrons estàndard vigents.

PROGRAMA SESSIÓ.
A 10:00 – 10:55 (Practicants iniciats o experimentats)
Pràctica dels 12 kata de ZNKR Seitei Iai per assimilar i millorar l’execució personal. Per treballar a un mateix ritme, es faran repeticions múltiples, tots alhora o alternativament en funció de l’assistència. Per tal que qui es trobi en millor o pitjor estat de genolls de cara als kata assentats, s’intercalarà un kata de Suwari waza
Es recomana els novells que assisteixin en aquest bloc com a observadors, de cara a veure i entendre detalls que es treballaran amb
10:55 - 11:00 Pausa descans.
B 11:00 – 11:45 (Practicants experimentats i en iniciació)
Kihon de Iaido. Suburi i Ashi Sabaki. Moviments basics amb desplaçaments i execució repetida de tècniques individualitzades que componen els kata.
11:45 - 11:50 Pausa descans.
C 11:50 – 12:20 (Practicants experimentats i en iniciació)
Treball dels kata per parelles amb bokken i Saya bokuto per estudiar i entendre moviments tècnics i distàncies amb un uke.
D 12:20 - 12:55 (Practicants experimentats i en iniciació)
Treball de kata en agrupaments reduïts. Un yudansha, amb un a tres principiants. Atenció personalitzada amb màxim treball pràctic.

METODOLOGIA
No es tracta d’un seminari magistral sinó d’un entrenament, amb la opció addicional que persones curioses o interessades tinguin una aproximació general al ZNKR Seitei Iai, i perquè també practicants esporàdics de Iaido reforcin els seus conceptes base i entrenin una mica més.
Per estalviar explicacions teòriques, es fa l’entrenament en ordre invers. Primer els kata perquè els practicants que ja saben reforcin la seva execució i serveixi de presentació visual per als qui no coneixen prou be els kata o no els han vist mai. Observant els Kata es fan una idea dels moviments i situacions que s’exerciten.
A continuació es treballen els moviments bàsics, perquè puguin treballar conjuntament tots
Per millor aprendre corregir i entendre els kata es practiquen alguns per parella amb saya bokuto. Això ajuda a entendre distàncies, angles de tall i formes dels desplaçaments i posició de peus.
Es farà un últim bloc d’ensenyament en grups petits tutelats. Per donar un referent als principiants per al seu futur treball personal i per ajudar als practicants experimentats a establir clarament la seqüència i moviments del kata, així com els aspectes importants i prioritaris assimilar i executar.

PARTICIPANTS
Estan convidats a participar en les sessions tots els membres ACKEN, i els practicants de Iaido, així com els practicants de kendo interessats en conèixer i tenir una presa de contacte amb el IAIDO.

Cal tenir Iaito, o Saya bokuto per als qui no han practicant abans iaido o no tenen iaito. Per poder treballar còmodament amb el saya bokuto és convenient dur també un obi. Si ho sol·liciteu us en podem proporcionar.

INSCRIPCIÓ I QUOTES
Aquests entrenaments no tenen quota. Cal inscripció o informació preliminar d’assistència a efectes  identificació de nivells i preparació de material en el cas dels novells.

 as.cat.kendo@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada