Translate

diumenge, 8 de novembre del 2015

Efemèride el 8 de novembre. Aniversari Shiseikan Takizawa Dojo

思斉館誕生日祝い。時を経て繋いだ剣道との絆

今年の118日に思斉館滝澤道場の創立四十五周年記念のお祝いに向けて。

カタルーニャで剣道を学んでいる人たちは個人的にも、クラブとしても、
思斉館と親密な関係を保っています。日本の道場の中でも、思斉館ほど
カタルーニャから剣道を学びに行った人はいない事でしょう。滝澤先生は、
日本から指導にいらして下さった方々の中でも、最初のころから継続していらしている先生です。80年代から合計十五回以上にもわたっていらして下さいました。もてなす精神、スポーツマンシップの面で、この親密な関係は相互の理解と友情をスペインと日本という離れた距離にもかかわらず築き上げることが出来ました。この最高に素晴らしい45周年と言う記念日を、カタルーニャから心からお祝いしています。

個人的には滝澤先生、思斉館の指導を受けたおかげで、剣道の精神面の深い部分、人間形成の意味を学び、現在の自分の剣道の支えとなっています。

日々の稽古を休まず、邁進しています。

今後もどうぞご指導をよろしくお願い致します。

ACKEN代表、Oscar Serrano CasasínANIVERSARI SHISEIKAN .ELS LLIGAMS EN EL TEMPS I L’ESPAI DEL KENDO

El dia 8 de Novembre el Shiseikan Takizawa Dojo, a la vila d’Atsugi, prefectura de Kanagawa Ken, al Japó, celebra el 45 aniversari.

Els kendoka de Catalunya mantenim un lligam personal i col·lectiu amb el dojo, el seu Kancho Takizawa Sensei i molts dels seus practicants i deixebles.

Pels nouvinguts i els desmemoriats, El shiseikan Takizawa dojo és el dojo de kendo de Japó que més kendoka catalans han visitat. Takizawa sensei, si be no és el primer sensei japonès que ha visitat Catalunya (el primer va ser el seu pare) es amb diferencia qui mes vegades i amb més assiduïtat ens ha vingut a donar lliçons, suport, coneixement i entrenament. Des dels anys 80 i més de 15 ocasions.
Volem recordar des de les nostres entitats i col·lectius aquesta relació d’hospitalitat mutua, pedagogia i millora en els aspectes esportius i personals mitjançant la nostra pràctica compartida i presencial a les dues bandes del planeta, Japo i Catalunya.

Aquest maco i magnífic número d’aniversari 45 ens apropa a un altre de ben especial que esperarem commemorar des de les nostres latituds.

Particularment, jo no faria kendo, ni faria el kendo que faig, ni transmetria el concepte de budo que  desenvolupem, si no fos per aquesta relació que li dona contingut i profunditat personal i social a la pràctica quotidiana i constant.

Com diuen els creadors del kendo, i aquest és el sentit de la celebració del pas del temps...
Keiko wo yasumazu suzukete.

Oscar Serrano Casasín.
ACKEN
Kenshi, Iaidoka i Shidousha.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada